Послуги

Штраф за водіння в нетверезому вигляді - Україна 2019

Тверезий або п'яний?

Багато хто вважає, що добре «погуляв» вчора або випивши пару годин тому всього лише пляшку пива можна сміливо сідати за кермо тому що ніхто не помітить і він за зовнішніми ознаками тверезий: поводиться адекватно, не хитається, говорить виразно. Деякі ще й з повною впевненістю вважають, що знаходження злегка п'яним за кермом ніяк не позначиться на управлінні автомобілем і відповідальності за це може і не бути. Автолюбителям варто врахувати, що навіть якщо вони не вживали спиртного в день поїздки, вранці після вечірнього застілля в їх організмі можуть бути виявлений алкоголь. Час його виведення залежить від багатьох обставин, але в будь-якому випадку після «серйозних» вечірніх посиденьок і п'янок зі спиртним бажано відмовитися від поїздок на автомобілі.

Однак особисте переконання тих хто вважає інакше і закон мають різні погляди на одну й ту ж ситуацію. Українським законодавством передбачено досить суворе покарання у вигляді штрафу за водіння в нетверезому вигляді з одночасним позбавленням права керування транспортним засобом.

Для того щоб об'єктивно оцінити реальний стан водія і дізнатися чи знаходиться він в стані алкогольного сп'яніння і виключити при огляді упередженість співробітників поліції існує спеціальний прилад алкотестер, яким і користуються при визначенні п'яних. Іноді алкотестер еше називають Драгер за назвою відомого виробника, який їх випускає. Як і ксерокс слово Драгер стало ім'ям прозивним.

Принцип роботи алкотестера полягає в тому, що пари етанолу, що містяться в видиху перевіряємого водія, потрапляючи на поверхню сенсора, викликають хімічну реакцію, в результаті якої сенсор виробляє електричний сигнал.

Відзначимо також, що існує мінімально допустима норма алкоголю в крові водія і в різних країнах вона відрізняється. Частина держав, зовсім заперечує таку можливість, а частина, визнає допустимим деяку мінімальну кількість. Така практика склалася від того, що певна кількість людей можуть мати частково підвищений рівень алкоголю в крові, не пов'язаний з вживанням спиртного. Сюди можна віднести такі причини: цукровий діабет, діарея, карієс зубів, розлад шлунка. Але варто відразу зазначити що Україна належить до держав, що визнає наявність невеликого його вмісту у крові. Рівень алкоголю який допустимо - 0,20 проміле і ця доза встановлена вже з урахуванням перерахованих вище захворювань і не може бути ні в якому разі перевищена.

Штраф за пиятику. Яке ж покарання загрожує?

Якщо склалося так і ви пройшли огляд на місці зупинки на вимогу співробітників поліції або в медичній установі і алкотестер показав вміст алкоголю у видихуваному повітрі більше 0,2 проміле, то вважається що водій перебував п'яним за кермом і за це передбачено покарання.

Штраф за п'янку в Україні в 2019 залежить від повторності правопорушення протягом року і деяких інших причин. Нижче ми розповімо який в Україні штраф за водіння в нетверезому вигляді.

Найпоширенішою ситуацією є коли водій вперше вчинив правопорушення передбачене статтею 130 Кодексу України про Адміністративні правопорушення. У такому випадку після обов'язкового розгляду судом справи порушника можуть оштрафувати на 10200 гривень, зі сплатою судового збору в розмірі 384,20 грн. і позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік

Якщо ж водія після визнання судом винним за ст. 130 КУпАП протягом року з дня набрання законної сили рішенням знову зловлять п'яним за кермом, то йому загрожує вже більш суворе покарання передбачене частиною 2 ст 130 КУпАП

І в цьому випадку штраф за п'янку за кермом складе 20400 гривень. Доведеться сплатити ще судовий збір і позбутися прав терміном на три роки. Також суд при наявності у вас у володінні транспортного засобу може здійснити його оплатне вилучення.

Але якщо попередні заходи не мали на правопорушника належного впливу і він не став на шлях виправлення і в третій раз за рік був помічений поліцією за водінням в нетверезому вигляді, то в такому випадку штраф за п'янку передбачений частиною 3 статті 130 КУпАП в розмірі 40800 гривень з позбавленням прав строком на 10 років.

На цьому суворі заходи впливу на нетверезих водіїв за кермом закінчуються.

Окремо розповімо про частину 4 ст. 130. Що ж вона має на увазі?

Вона передбачена для ситуацій коли водій вжив спиртне, наркотичні речовини, медичні препарати на основі алкоголю або містять наркотичні речовини після скоєння ДТП з його участю або після зупинки поліцією до проходження ним огляду. Штраф передбачений цією статтею становить 20400 або адміністративний арешт на строк п'ятнадцять діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки.

Якщо ви вважаєте що співробітники поліції незаконно і з порушеннями виписали вам протокол за водіння в нетверезому вигляді або штраф за інше правопорушення, то такі дії необхідно оскаржувати на місці і в суді, користуючись допомогою юриста або адвоката.

Наша юридична компанія зможе вам в цьому допомогти!


Також є цікавим:


Форма зворотнього зв'язку:

Ви не ввели ім'я
Ви не ввели контакти
Ви не ввели контакти
Ви не ввели повідолення

Всі поля обов'язкові до заповнення

Ваше повідомлення успішно відправлено
    

Найближчим часом з Вами зв'яжеться фахівець нашої компанії і відповість на питання.

    

Дякуємо за звернення!